Училището в Ясеновец отбеляза патронния си празник

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на тържеството за патронния празник на ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“-Ясеновец. Учебното заведение отбеляза празничния ден и с откриване на нов компютърен кабинет. Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Заместник-кметът Хабибе Расим връчи на директора на училището Младен Матев поздравителен адрес от Кмета Денчо Бояджиев. Тя отправи и своите пожелания към учениците и учителите за хубав празник и успешно завършване на учебната година.

Слово за празника на светите равноапостоли Кирил и Методий изнесе директорът Младен Матев, а ученици от училището представиха пред съучениците и родителите си литературно-музикална програма.

Г-н Матев представи на официалните гости на събитието – областния управител д-р Деян Димитров, заместник-кмета Хабибе Расим, началника на РУО-Разград Ангел Петков, кмета на Ясеновец Рейхан Хюсеин, Айлин Маджарова-Ахмедова и Теодора Ненкова – гл. експерти в отдел „Образование“ на Община Разград – условията, при които се провежда учебният процес. Обиколката из училището започна от новата компютърна зала, тя е втората за училището, в което заедно с подготвителната група учат над 150 деца. За оборудването й със собствено финансиране от учебното заведение са закупени 10 компютъра, нови столове, ремонтирана е стаята, която преди това се използвала за занималня. В новата зала ще се провеждат учебни занятия, ще се използва и в следобедните часове по време на занималнята. Всички класни стаи са обновени и добре поддържани, училището разполага и с богата библиотека, създадена по инициатива на учителка от училището, пред нея има огромна книга с имената на дарителите от цялата страна. Училищното ръководство сподели амбициите си да се търси финансиране за ремонт на физкултурния салон, както и за изграждане на спортна площадка, на която да има и фитнес уреди.

Г-жа Расим, както и останалите официални гости, поздравиха  директора и педагогическия състав за това, че са създали добри условия и организация за провеждане на учебен процес и работят активно за привличане на ученици в учебното заведение.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *