Ученици рисуват най-дългата рисунка за 60-годишния юбилей на ОУ”Никола Икономов”

ОУ"Никола Икономов"-Разград

Своеобразен рекорд по изработването на най-дългата рисунка ще поставят учениците от начален курс в ОУ „Никола Икономов“ – Разград – съобщават от училищната управа.

Децата възнамеряват да подготвят билборд на фасадата на сградата, да рисуват тематично на асфалт, да изготвят презентации и кътове на възрожденците, да експонират свои рисунки в коридорите на общинска и областна администрация, библиотеката и образователния инспекторат, за да покажат своите мечти и талант.

Това са само част от инициативите на учебното заведение, с което то ще отбележи 60-годишния си юбилей през настоящата учебната 2020-2021 г.

Учениците от прогимназиален етап планират множество състезания, в които да решават задачи в едноименното математическо състезание „Никола Икономов”, да подготвят стихотворения и да ги представят пред съученици и гости в спектакъла „Будителски светлик”, да демонстрират енциклопедични знания в надпреварата  „Разград – минало, настояще и бъдеще” и широка обща култура и съобразителност в образователната игра „Кахут“.

Пред по-големите възпитаници на учебното заведение стои и предизвикателството „Най-добър млад учен”, поредица литературни, рисувателни, краеведски и исторически конкурси, участия в географски проекти, подготовка на юбилейни книжки и дипляни.

За младите любители на спорта и природата предстои вълнуващо приключение в местността Пчелина, състезание по ориентиране и тенис на маса, а за малчуганите, които обичат да изработват сувенири и пластики, е предвидена творческа работилница за сръчковци.

Празничният годишен календар на училището, което се утвърди като едно от най-елитните в града,  ще ангажира подрастващите, техните преподаватели и родители при спазването на всички епидемиологични и здравни мерки.

ОУ „Никола Икономов“ – Разград е създадено през 1960 г. и започва дейността си с 951 ученици и 27 учители. 60 години по-късно в него се обучават близо 660 деца от над 60 преподаватели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *