Ученици от Търговище победиха във второто състезание по програмиране Лудогорие Хак

От 19 до 21 април се проведе второто издание на Лудогорие Хак – отборно състезание по програмиране – съобщават от Дигитално общество-Разград.

В него участваха тринадесет отбора, най-младите участници бяха на 16 години, а най-големите на над 40 години. Всеки отбор се постара както в техническата част, така и в презентирането на проекта си. Състезанието започна в петък вечерта, когато участниците получиха заданието за проекта, който трябваше да изготвят. Условието на заданието беше да се създаде платформа за осъществяване на бизнес контакти, възложена от един от партньорите на събитието – Varnapreneurs.

Отборите работиха успоредно в Дома на техниката в Търговище и в ППМГ “Акад. Никола Обрешков”, Разград, като имаше и участници от Варна и от Русе. В неделя отборите представиха какво са сътворили пред жури от 5 човека:

  • Галин Стефанов, основател на https://varnapreneurs.com и член на Bulgarian Angels Club.
  • Владислав Катранкиев, програмист с над 6г професионален опит и ръководител на екип програмисти.
  • Танер Ахмедов, програмист с над 10г професионален опит. Родом от Търговище и през 2021г се завръща да живее в града.
  • Мариян Илиев, родом от Търговище, който има 8 години опит като програмист и е съосновател на технологичната компания Generic Soft.
  • Даниел Гошев, програмист и лидер на екип в HackSoft. Има над 7 години опит в разработката на софтуер и също така опит като лектор на конференции.

Отборът победител Gin & Tonic е в състав Белис Алиосманова и Стефан Петров, които са ученици в 11 клас от Първо СУ “Св. Седмочисленици”, град Търговище. На второ място се класираха Дигитални пионери – Димитър Николов и Стилиян Илиев, ученици 12 клас в НПТГ “Шандор Петьофи”, град Разград. На трето място журито класира отбор Java Rangers в състав Гьокхан Бехчет, Ивайло Йорданов и Реджеб Реджебов, които са завършили училище и се занимават с програмиране в свободното си време.

Спонсори на събитието бяха двете софтуерни компании: Generic Soft, която е базирана в София и Лудогорие софт, която е създадена преди 2 година и вече има няколко човека екип от региона, които работят по проекти за чуждестранни клиенти.

Организатори на събитието бяха организациите Дигитално общество Търговище и Дигитално общество Разград, които провеждат курсове по програмиране.

Състезанието беше оспорвано и решението на журито не беше никак лесно – допълват от Дигитално общество-Разград. Още снимки може да видите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *