Ученици от ПГИ„Робер Шуман“ разработиха бизнес идеи за справяне с глобални проблеми в иновационен лагер

Шест отбора гимназисти от десети и единадесети клас на ПГИ „Робер Шуман“ участваха в иновационен лагер в училището за създаване и представяне на предприемачески идеи по глобални теми в сферите „Образование“, „Екология“, „Включеност“ и „Политика“. Това съобщават от ръководството на училището.

Иновационният лагер е една от инициативите, с които за дванадесети път у нас Джуниър Ачийвмънт България домакинства събитията, свързани със Световната седмица на предприемачеството – кампания, развила  се през годините от инициатива, която вдъхновява младите хора, до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.

Подпомагани от ментори дванадесетокласници от паралелките „Митническа и данъчна администрация“ и „Икономика и мениджмънт“, шестте отбора гимназисти на ПГИ „Робер Шуман“ от10а, 10б, 10в, 11а, 11б и 11в клас разработиха и представиха пред ученици и гости свои бизнес идеи за справяне с екологични и социални проблеми по предварително зададените глобални теми.

Отговарят ли идеите на критериите за добро решение и начинът, по който екипите ги представят и аргументират младите предприемачи бяха водещи при класирането на участниците в иновативния лагер, оценявани от експертно жури в състав: Цанка Тъмнишка – директор на ТД на НАП – Разград, Радослава Драганова – директор на банка „Алианц“-Разград и Джипо Джипов – предприемач, общински съветник и председател на Обществения съвет на ПГИ„Робер Шуман“. Гости на проявата бяха също Спаска Маринова – старши експерт в РУО-Разград и член на Обществения съвет на ПГИ„Робер Шуман“,  Елка Драмалиева – началник на отдел „Образование“ в Община Разград, доц. д-р Настя Иванова – заместник-директор на разградския филиал на РУ„Ангел Кънчев“ , Тони Калчев – управител на „Дженерал брокер“ – Разград и митническият инспектор Ивайло Иванов.

На базата на точките от оценяването на идеите и представянето им за победител в състезанието журито определи отбора на 10а клас. Марай Медаил, Мелиса Азмиева, Карделен Сюлейман и Ралица Михайлова разработиха идея, насочена към преодоляване на вредата от изсичането на горски площи.

Втори се класира отборът на 11а клас, а трети – отборът на 11б клас.

Директорът на ПГИ „Робер Шуман“ инж. Христина Панчева награди победителите в иновационния лагер, като поощри и отборите, непопаднали в челната тройка, с грамоти и вкусни подаръци.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *