Ученици от ОУ”Ив.С.Тургенев” си спретнаха тв шоу на английски, избраха и най-добър водещ

Симулация на телевизионно предаване на английски език организираха ученици на ОУ“Иван Сергеевич Тургенев“-Разград по случай завършване на учебната година в дистанционна среда. Това съобщават от училищната управа.

Инициативата се е провела като публична изява на групата по занимания по интереси „Learning English can be fun” под ръководството на преподавателката по английски език Айтен Кязимова по проект „Подкpепа за успех“. Групата е сформирана с цел изучаване на английски език по забавен начин като превес по време на заниманията имат информационните технологии.

Идеята се заражда след участие на екип от училището в проект-симулация „Политически форум за целите на ЦУР на ООН“ и като изненада за партньорите по проект Еразъм + и etwinning „В Европа – децата в страната на чудесата“, на които училището е водеща организация.

По време на телевизионното шоу„EUstudents in EUwonderland” се е провел конкурс за „Най-добър телевизионен водещ“. След предварителна селекция от 100 претенденти за титлата от 5-7 кл. до финал достигат 10 ученици. Задачата им е да представят предварително разработени проекти за страните-партньори и да убедят зрителите да пожелаят да посетят тези страни, както и това, че са най-достойните телевизионни водещи.

„Най-добрият телевизионен водещ“ е излъчен чрез онлайн гласуване от страна на публиката и с титлата е удостоена Мелек Кадри от 6 клас, която и представила град Карчмиска, Полша, а за най-желана дестинация е избран словенския град Шкофя Лока, представен от Елисия Фейзула от 6 кл.

Преподавателката заедно си екипа си планира подобна изява съвместно с ученици от чужбина по проект Еразъм + през следващата учебна година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *