Ученици и учители от Лозница на обмен на иновативни идеи в Крумовград

Група от 6 ученици и 2 учители от Средно училище „Христо Ботев“, гр. Лозница, област Разград участва в края на миналата седмица в обмен на иновативни идеи и практики, като посети на място Средно училище „Васил Левски“, гр. Крумовград, област Кърджали. В срещата участва и едно неиновативно училище – Средно училище „Васил Левски“, гр. Ардино, област Кърджали. По стара българска традиция групата бе посрещната с питка с мед, музикално изпълнение на родопска гайда и народен танц, изпълнен от деца от танцов състав „Пъстра китка“ с ръководител Даниела Бояджиева.

Събитието продължи в залата за конференции, където  Цветан Терзиев – директор на училището официално откри работната среща по НП “Иновации в действие“ като приветства гостите и подчерта водещото значение на иновативен проект „Ние в XXI век“ и благодари на учителите, предоставили свои иновативни практики за реализирането му.

След откриването г-н Терзиев даде думата на Веселин Тосков – ръководител на област на компетентност: кариерно ориентиране в иновативен проект „Ние в XXI век”, който запозна аудиторията с иновативните идеи и реализираните практики в групата за „свободна форма на подготовка“ по информационни технологии. Веселин Тосков разказа как е възникнала идеята за участие на ученици в национални състезания и олимпиади. Запозна колегите си и гостите с успехите през годините от 2010 г. до сега – 2019 г. След това гостите бяха поканени в компютърната зала на първи етаж да присъстват на учебна демонстрация на занятие в „свободна форма на  подготовка“ по ИТ на тема: Логически изрази и проверки.  Условна конструкция if-else. Учениците от групата показаха как усвояват езика за програмиране C# в предвидения курс „Основи на програмирането със C#“.

Последва разглеждане на реновираните кабинети в училище. На излизане от училище бяха направени общи снимки с всички участници в НП „Иновации в действие“.

Програмата на гостите, участници в НП „Иновации в действие“ продължи с културни и развлекателни мероприятия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *