Ученик от Механото подари Златен Пегас на Президента

Ученик от НПТГ”Шандор Петьофи”-Разград подари Златен Пегас на Президента на Република България Румен Радев.

Това стана на 6 декември на церемонията на “Дондуков” 2 по връчването на годишните награди в конкурса “Доброволческа инициатива” за 2019 г. Конкурсът се организира за девети път от Фондация “Лале” и Националния алианс за работа с доброволци. Тази година бяха номинирани 49 доброволчески инициативи от цялата страна, една от които на НПТГ”Шандор Петьофи”. Стоян Йорданов – ученик от гимназията – бе един от инициаторите на  кампанията „Мисията е възможна“ за събиране на учебна и художествена литература за учениците от Българското училище „Н. Вапцаров“ – Ерфурт, Германия.  Припомняме, че 90-килограмова пратка с дарената литература на хора от цялата страна през месец април тази година зарадва Българското училище.

Стоян Йорданов подари на президента един от символите на нашия град – Златния Пегас, за което той бе изключително благодарен и щастлив – информират от училищната управа.

Сред 49-те номинирани инициативи има още една от Разградско – тя е на НЧ”Слънчев лъч 1902”, проведена е под надслов „Да помогнем на възрастните хора в неравностойно положение”. Чрез съпричастност, солидарност и човечност към възрастните хора, да направим техния ден по-ведър, по-различен и по-добър е била целта на читалищните дейци. Инициативата е насочена към хората, настанени в Дома за стари хора Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *