Учебната година започна в 19 училища в община Разград

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев бе гост на тържеството за откриване на учебната 2023/24 г. в ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Той връчи поздравителен адрес на директора на училището Галин Парашкевов и отправи приветствие към учениците и учителите, изпълнили училищния двор. „15 септември е особен празник, който поставя ново начало на желанието на учениците да получат нови знания и да изкачат още едно стъпалце в още крехката стълбичка на живота“ – каза г-н Добрев. Той отправи специални поздрави към 60-те първолаци в училището, като им пожела да заобичат своя пръв учител и първото си училище, да придобият нови знания и умения. Г-н Добрев пожела прекрасна и ползотворна учебна година и на по-големите ученици, както и много успехи на външните оценявания, олимпиади, кръжоци и спортни състезания. „Бъдете успешни, защото вашите успехи са най-добрият атестат за вашите учители“ – каза г-н Добрев. Той отправи пожелания и към учителите – да са все така ентусиазирани и упорити, за да успеят в нелеката си мисия да се погрижат за знанията на децата на Разград. След тържеството, в което с песни и танци участваха талантливи деца от ОУ“Н.Й.Вапцаров“, заместник-кметът се запозна със състоянието на материалната база на училището и поздрави учителите за приветливата обстановка, която създават за малките жители на Разград.

Представители на Община Разград за откриването на учебната година имаше и в останалите 18 училища в общината.

Заместник-кметът Мирослав Грънчаров поздрави учениците и учителите в ОУ“Васил Левски“-Разград. Заместник-кметът Полина Иванова бе гост на тържеството в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград. Секретарят на Община Разград Нели Добрева бе в ППМГ“Акад. Н.Обрешков“-Разград.

На тържествата в останалите училища от общината присъстваха директори на дирекции, началници на отдели и експерти от отдел „Образование и спорт“: директорът на дирекция „Устройство на територията, кадастър, контрол на строителството“ Христо Христов – в ПГТС“Христо Смирненски“-Разград; директорът на дирекция „Административно, информационно и техническо обслужване“ Адриан Димитров – в НПТГ“Шандор Петьофи“-Разград; началникът на отдел „Счетоводство“ Елеонора Пенева – в ОУ“Отец Паисий“-Дянково; началникът на отдел „Финансова политика и човешки ресурси“ Теодора Георгиева-Бонева – в ПГИ“Робер Шуман“-Разград; началникът на отдел „Местни данъци и такси“ Кремена Приставова – в ПГО“Ст.Н. Спасо-Еленина“-Разград; началникът на отдел „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“ Сабри Дурльов – в ОУ“Елин Пелин“-Стражец; началникът на отдел „Стратегическо планиране и проекти“ Христина Русева – в ОУ“Ив. С.Тургенев“-Разград; началникът на отдел „Общинска собственост“ Иван Ненов – в ОУ“Никола Икономов“-Разград; началникът на отдел „Опазване на околната среда“ Недим Тахиров – в ПГХТБТ“Мария Кюри“-Разград; началникът на  отдел „Икономически дейности“ д-р Михаил Балтаджиев – в ПГССХВТ“Ангел Кънчев“-Разград; началникът на отдел „Опазване на обществения ред“ Йордан Маринов – в ОУ“Д-р Петър Берон“-Осенец; началникът на отдел „Социални услуги и здравеопазване“ Лейман Тюлеоглуева – в ОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Ясеновец; Теодора Ненкова от отдел „Образование и спорт“ – в ОУ“Отец Паисий“-Разград; Ивелина Мендова от отдел „Образование и спорт“ – в СУ“Христо Ботев“-Разград; Айлин Маджарова от отдел „Образование и спорт“ – в ОУ“Г.С.Раковски“-Раковски.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *