Условна присъда за сделка с “чай за пушене”

Окръжен съд-Разград одобри като непротиворечащо на закона и морала постигнато днес споразумение между Окръжна прокуратура-Разград, подсъдимия Цанко Й. и неговия защитник, за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Това съобщават от пресслужбата на съда.

В съдебната зала подсъдимият заяви, че е съгласен с условията на споразумението, подписал го е доброволно и се отказва от разглеждане на делото по общия ред. За извършеното престъпление съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, изпълнението на което отлага за изпитателен срок от 3 години. Възпитателната работа с него бе възложена на Началника на РУ на МВР – Разград.

Съгласно постигнатото споразумение 21-годишният мъж от Разград се призна за виновен в това, че 02.01.2019г. в Разград, без надлежно разрешително, придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества и техни аналози – суха зелена тревиста маса с общо тегло 25,95 гр. на обща стойност 389,25 лв.

На 2 януари подсъдимият се уговорил по телефона с друг мъж от града – да се срещнат и да му продаде „чай за пушене“ за 50 лева. Купувачът взел наркотика, срещнал се със свои приятели. Малко по-късно били спрени за проверка от патрулиращ екип на РУ Разград, на когото доброволно предали наркотичното вещество и съобщили кога, и от кого са го закупили.

Последвало претърсване и изземване от жилището на родственик на подсъдимия, като той доброволно посочил къде съхранява дрогата. От там били иззети електронна везна и наркотични вещества, които при тестване с наркополеви тест реагирали на метаамфетамин.

Съдебният състав отмени като изпълнила своята цел наложената на досъдебното производство спрямо подсъдимия „Забраната за напускане пределите на страната“. Цанко Й. ще трябва да заплати и направените в хода на делото разноски.

Съдебният акт има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *