Урок по човечност: Осмокласници помогнаха на болния баща на свой съученик

Пореден урок по човечност в нашето училище – така директорът на ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих Сали Назиф нарече благородния жест, който осмокласници от училището направиха към болния баща на свой съученик.

Случката се е развила за ден. В неделя едно от момчетата от 8“б“-клас в исперихската гимназия споделило със съученик, че баща му е получил инсулт, но не са му платени здравните осигуровки и е силно притеснен дали ще го приемат в болница. Класът реагира светкавично и в понеделник още преди първия час тези страхотни момчета събират необходимата сума за бащата на Мартин – разказва Сали Назиф. Историята има и продължение – днес момчетата от класа са събрали и още една сума – за животоспасяващите лекарства на болния баща на съученика им, а някои от тях и лично са посетили в болницата пациента, който се възстановява.

В социалната мрежа Фейсбук училищният директор не пести суперлативи за жеста на учениците: „Момчета, това е най-важният урок, който може да научите в училище! Благодаря ви от името на целия колектив за поучителната постъпка! Вие сте пример за всички, как въпреки различията, въпреки, че сте “палави и шумни”, както мърморим ние, учителите, можете да се сплотите в името на най-ценното – да спасите човешки живот! Поклон пред вашата постъпка!“.

Разград24/7 се включва в поздравленията към тези момчета и с огромно удоволствие публикува информацията за тяхното добро дело в рубриката “Добрата новина днес”.

 

3 Replies to “Урок по човечност: Осмокласници помогнаха на болния баща на свой съученик”

  1. Поздравления младежи!!! Вашата постъпка ме кара да се чувствам горда, че растат достойни продължители на българския род!!! Поздравления и за вашия директор, чиито възпитаници сте!!!

  2. България ще пребъде с момчетата като Вас, сърдечни, услужливи,живеят с проблема на ближния,помагат на събрата в беда!Тук религията няма нищо общо с човечността! Дерзайте момчета бъдете за пример и на нас възрастните!

  3. Браво,момчета! Разчувствахте ме,….разплаахте ме!
    Запазете доброто в себе си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *