Урок по безопасност от Инспектор Хитами в ДГ”Незабравка”

Служители на РУ-Разград и РЗИ проведоха съвместна инициатива, посветена на 29 юни – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Специален гост на празника бе инспектор Хитами, чието участие бе осигурено с любезното съдействие на Манол Тодоров, председател на сдружение SOS ПТП. Забавният хипопотам, инспекторите Детска педагогическа стая и полицейските инспектори участваха в игрите по пътна безопасност в двора на забавачницата.

За четвърта поредна година се отбелязва денят, посветен на пътната безопасност по инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Датата е съобразена с началото на лятната ваканция за децата, като целта е преди множеството пътувания през юли и август да се акцентира вниманието на обществото към безопасността на движението по пътищата.

Безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност на цялото общество и само чрез съвместна работа могат да се постигнат желаните резултати за намаляване на пътнотранспортния травматизъм – допълват още от полицейския пресцентър. Възпитанието на децата и подрастващите за формиране на толерантно и без рисково поведение като участници в пътното движение е част от акцентите, заложени в Националната стратегия за безопасност на движението по пътищата в Република България 2020-2030 г.

 1,455 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *