Убийството на Силвия стигна до съда

Окръжната прокуратура в Разград внесе в съда обвинителния акт срещу испанския гражданин С.А. за умишленото убийство на съпругата му, извършено на 11.12.2021 г. в Разград. Това съобщават национални медии, без да се позовават на официален източник. Подобна информация не е оповестяване от Окръжен съд-Разград, нито от Апелативен съд-Варна, но текстът в националните медии звучи достоверно.

В него се съобщава, че убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Двамата съпрузи имат три деца от брака си. Отношенията им били обтегнати – често се карали, обвиняемият оказвал и физическо насилие над жертвата, за което С.П. се обръщала към властите в Кралство Испания за помощ.

През 2021 г. пострадалата се завърнала в Разград заедно с  трите си деца. През лятото на същата година и обвиняемият заживял заедно с тях. Вечерта на 10.12.2021 г. възникнал семеен скандал, след който съпрузите се разделили в различни стаи в апартамента.

Малко след полунощ мъжът усетил, че съпругата му е станала и ѝ нанесъл силен юмручен удар в областта на главата. След като паднала, започнал да притиска лицето ѝ. Когато установил, че не диша,  решил да разчлени тялото, за да прикрие следите. По-късно обвиняемият заровил останките от трупа на жертвата на няколко места покрай пътя от Разград към село Стражец. След като се прибрал в апартамента, се заел да прикрие следите от извършеното престъпление.

На 13.12.2021 г. родителите на жената уведомили органите на реда, че дъщеря им е в неизвестност. Започнато е досъдебно производство по чл.142 ал.1 от Наказателния кодекс. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия обвиняемият признал за извършеното и посочил къде е заровил останките от тялото на жената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *