Турската посланичка на вечеря ифтар в Разград в края на мандата си

Кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна с посланика на Република Турция Айлин Секизкьок по време на тържествена вечеря ифтар в Разград – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Посещението на Н.Пр. Айлин Секизкьок бе сред последните събития в България, в които тя участва в края на мандата си на дипломатическия пост. Кметът Добрин Добрев й връчи протоколен подарък, представящ символите на Лудогорието с уверение, че е винаги добре дошла в Разград и с благодарност за доброто институционално сътрудничество по време на мандата й.

Вечерята ифтар е посветена на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, тя бе организирана от Валийството в Одрин в сътрудничество с Посолството на Република Турция в България и Генералното консулство на Република Турция в Бургас, подобни събития вече са проведени в няколко български града.

По време на вечерята ифтар Кметът Добрин Добрев разговаря и със заместник-валията на Одрин Окан Аяз, с генералния консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун, както и с евродепутата Илхан Кючюк. Сред гостите на събитието бяха и: областният управител на Област Разград Владимир Димитров, заместник главния мюфтия Ахмед Хасанов, народни представители, кметове, представители на бизнеса от региона, общественици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *