Три медала за състезателите от СКЛА“Лудогорец“ от държавното първенство по многобой, сребърна Димана Йорданова

Поредно отлично представяне на състезателите на Красен Цонев от СКЛА“Лудогорец“. От държавния шампионат по лека атлетика за многобой мъже и жени, юноши и девойки до 18 години неговите възпитаници се завърнаха с три медала.

Състезанието се проведе през уикенда на националния стадион „Васил Левски“ при трудни условия – непрекъснат дъжд и силен вятър – разказа Красен Цонев.

При жените Димана Йорданова в конкуренцията на още 6 състезателки извоюва сребърен медал. В две от седемте дисциплини Димана се класира първа, а в четири – на второ място. Това постижение гарантира на разградската състезателка участие на Балканиада в дисциплината многобой, но в коя дисциплина да се състезава на международния форум ще преценим след участието й на индивидуалния държавен шампионат в скока на дължина и тройния скок – уточни треньорът на най-успешната в последните години разградска лекоатлетка.

Сребърно отличие, но в по-малката възрастова група – юноши до 18 години – извоюва Лъчезар Вълчев. Това бе за него първо голямо състезание след като бе далеч от пистата заради контузия 6 месеца и пропусна зимния сезон. Лъчезар, който през юни ще стане на 16 години, подобри и националния рекорд в многобоя в тази възрастова група със 115 точки, победителят обаче имаше още по-добри резултати и вече рекордът е негов.

С година по-малък от конкурентите си е и третият разградски състезател – Христофор Божанов. Той също спечели медал от състезанието – бронзов.

Четвъртият състезател на СКЛА“Лудогорец“ в този шампионат Християн Карчев също записа добро представяне, той остана на призовото пето място.

От ръководството на клуба изказват благодарност към „Лудогорско пиле“ и управителят на дружеството Любомир Лозанов за подкрепата, която оказват на разградските лекоатлети, като осигуряват финансова и морална помощ за подготовката и участието в състезания на Димана Йорданова и на останалите атлети.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *