Три медала за разградските борци от международен турнир в Одрин

С три медала се завърнаха от участие в престижен международен турнир младите борци от Спортното училище, които са състезатели на Спортен клуб по борба ”Лютфи Ахмедов”-Разград – съобщи техният треньор Дениз Хамид.

С петима състезатели отпътува той за турнира в турския град Одрин, където между 4 и 6 септември се проведе състезанието. Три от момчетата се окичват с медали.

Сребърни отличия печелят Местан Емин в кат. 110 кг. и Хюсеин Динчер – кат. до 48 кг., бронзов е медалът за Ерджан Неджибов – кат. 52 кг. На останалите двама състезатели малко не достига да извоюват медал. След оспорвани срещи Зелкиф Зелкиф в кат. до 110 кг. и Хамди Басри – кат. до 52 кг. при момчетата изгубиха схватките за бронзовите отличия.

Сред официалните гости на турнира бе и директорът на Спортно училище-Разград Иван Илиев.

В Одрин бе и младата надежда в женската борба Фатме Шабан, която след участието си в Европейското и Световно първенство се готви в Олимпийския център по борба за Балканското първенство за кадетки, което ще се проведе през октомври. Непосредствено след турнира в Одрин, на организирания от община Самуил традиционен турнир в памет на световния шампион „Зекерие Гючлю” и народни борби Фатме Шабан бе наградена с голям коч – разказа още Дениз Хамид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *