Три инцидента на пътя: Край Цар Калоян пияна латвийка катастрофира, в Исперих гониха пиян шофьор, ПТП и край Ясеновец

Пътна полиция

Три инцидента по пътищата на Лудогорието през последните два дни, за щастие само с един леко пострадал човек.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че лек автомобил “Пежо 508” е катастрофирал на път ІІІ-205 след село Ясеновец. Сигналът за инцидента е получен около 3.40 часа на 28 август. На място е установено, че водачката, 30-годишна жена от исперихското село Йонково, е изгубила контрол над колата и се ударила в крайпътно дърво. Откарана е в МБАЛ-Разград със счупена лява ръка. Съставен е акт по Закона за движение по пътищата.

Водач на лек автомобил “Ауди А6” пък опита да избегне полицейска проверка. Около 4.00 часа на 28 август служители на “Пътна полиция” му подават сигнал за спиране по улица “Васил Левски” в град Исперих. Шофьорът ускорява и продължава движението си по улица “Борис Савов”, като е последван от полицейския екип. След като спират автомобила на улица “Д.Чинтулов”, униформените установяват, че водачът е на 31 години от Исперих и шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,56 промила. Задържан е в РУ-Исперих. Образувано е бързо производство.

Сигнал за пътно-транспортно произшествие е получен около 0.40 часа днес, 29 август. На пътя Русе – Варна, в близост до рибарниците след град Цар Калоян, лек автомобил “Мерцедес”, управляван от латвийска гражданка с адрес в град Русе, навлиза в лентата за насрещно движение на мокра настилка и се блъска челно в товарен “Мерцедес Атего”, шофиран от 21-годишен мъж от Цар Калоян. По превозните средства са нанесени значителни материални щети. Пробата с дрегер на чуждата гражданка отчела 2,06 промила алкохол. Задържана е в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *