Три деца, пострадали при катастрофи, получиха подкрепа от Национален дарителски фонд

Три деца от Разградска област, пострадали при катастрофи през 2020 година, получиха днес парични средства от Дарителския фонд на БЧК и „Пътна полиция” – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Кампанията стартира през 2005 година, а партньори в нея са БЧК, Главна дирекция “Охранителна и пътна полиция” към МВР, ДОККППБ /Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността/, Съюзът на българските автомобилисти, Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциацията на производителите на автомобили, Българска асоциацията на пострадали при катастрофи и други.

Началникът на сектор „Пътна полиция”- Разград главен инспектор Теодор Тодоров приветства инициативата, за чиято реализация си взаимодействат различни институции и организации. Той сподели, че колкото и да е засилена превантивната дейност сред участниците в движението по пътищата, колкото и да се вземат мерки срещу неблагоразумните водачи, всичко опира до самосъзнанието и културата на пътя.  Директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова информира родителите на пострадалите деца, че могат да разчитат на психологическа помощ в случай на нужда.

Заради разпоредените противоепидемични мерки кратката церемония се проведе на открито, като на нея присъстваха родителите на две от децата. 14-годишният Николай, който бе блъснат на пешеходна пътека на 13 януари в Разград и 4-годишният Сали от село Веселина, който пострада в катастрофа на 14 юли, когато ТИР удари автомобила на майка му, получиха по 700 лв от Дарителския фонд. Третото дете – 7-годишният Митко от Кубрат, бе блъснат от автомобил, докато пресичал пътното платно на 26 юли. Той ще получи утре определената сума, заради невъзможността на семейството да пътува до Разград.

Паричните суми връчиха началникът на „Пътна полиция“- Разград Теодор Тодоров и директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова. Родителите получиха и календар на БЧК, който популяризира инициативите, насочени към намаляване на пътния травматизъм.

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *