Три деца от ЦУТНТ – с награди от конкурса „Моята карнавална маска”

Трима възпитаници на ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество спечелиха награди от национален конкурс. Те са от клуб „Млад приложник“ с ръководител инж. Цветалина Терзиева.

Творческата надпревара  „Моята карнавална маска” в гр. Белоградчик се провежда за първи път. Участниците се състезаваха в направленията изобразително и приложно изкуство, разпределени в три възрастови групи: от 5 до 7 годишна възраст, от 8 до 12 години и от 13 до 18 години. Участие в „Моята карнавална маска” са взели общо 103 творби. Авторите им са от 13 населени места. Журито в състав Елена Джунинска – уредник ХГ „Вълчо Вълчев” – Белоградчик, Иван Дюлгеров – художник, и Ивелина Маричкова – моден дизайн било приятно впечатлено от въображението, познаването на традициите, уменията при използваните техники в работите на децата и в двете направления. Сред конкурсните творби е имало голямо разнообразие от маски – кукерски, бални, на герои от приказки и филми и др. като при изработването са използвани различни материали: конци, платове, мъниста, пера, зрънца пшеница, семки и др.

Малките творци от Разград са участвали в раздел „Приложни изкуства“. Децата се представиха изключително добре и творбите им бяха подобаващо оценени. На трето място в своята възрастова група е класирана второкласничката Божидара Христова Терзиева, която отскоро е ученичка в ОУ “Васил Левски”, а поощрителни награди получиха шестокласниците от ОУ“Н.Икономов“ Стефан Пламенов Пенев и Йоана Стефанова Каспарова.

Цветанка Русева – директор на ЦПЛР-ЦУТНТ, връчи наградите на талантливите деца – грамоти, книги, бележници и материали за рисуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *