Три години затвор за катастрофа със загинал велосипедист

Съд

Разградският окръжен съд призна за виновен 28-годишния Калоян К. за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 63-годишен велосипедист от с. Благоево. Съдът му наложи наказание “лишаване от свобода” за срок от 3 години при първоначален общ режим – съобщават от пресслужбата на Окръжния съд.

Пътно-транспортното произшествие възникнало на около 19.00 часа на 21.06.2017 г. на изхода на Разград в близост до кръстовището за Попово. Подсъдимият управлявал автомобил „Опел Вектра“ със скорост над разрешената в населени места. Според експертизата скоростта на движение на автомобила била 84,5 км в час при разрешена 50 км в час, като не е имал и необходимата правоспособност. Велосипедистът завивал наляво, когато бил ударен от колата, шофирана от  младия мъж. В резултат на удара пострадалият получил множество тежки травми, вследствие на които починал на 07.08.2017 г. в болнично заведение.

Съдът постанови подсъдимият да не изтърпява наложеното му наказание по НОХД на Районен съд Разград в размер на 9 месеца, отложено при условията на чл. 66 от НК.

Калоян К. следва да заплати и направените в хода на делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

 

 

 2,617 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *