Трима тираджии и загрижена внучка отиват на съд за нарушена карантина

Районната прокуратура в Разград предаде на съд четири лица, нарушили въведените мерки против разпространението на COVID-19 в страната след обявяване на извънредното положение във връзка с пандемията – престъпление по член 355, ал. 2 от Наказателния кодекс. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Трима от подсъдимите са международни шофьори, завърнали се от рискови страни по време на коноравирусната инфекция. Въпреки че на границата им били връчени предписания за поставянето им под 14-дневна карантина, и тримата напуснали дома си с различни поводи.

56-годишният Мустафа М. отишъл да смени пари, тъй като не разполагал с български левове. 62-годишният Цоньо К. излязъл да пие кафе на площада в град Цар Калоян, а 53-годишният подсъдим Ибрахим Г.  отишъл на покупки в голяма търговска верига.

Четвъртата подсъдима отишла да види баба си, въпреки че била поставена под карантина. Отсъствието от посочения адрес било документирано от полицейски служители на ОД на МВР в Разград. Така било образувано досъдебното производство срещу 28-годишната Снежана Р. за престъпление по член 355, ал. 2 от НК.

Предстои Разградският районен съд да насрочи делата по четирите обвинителни акта на Районната прокуратура. Наказанията по член 355, ал. 2 са от лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *