Трима тийнейджъри номинира Община Разград за Съвета на децата

Комисия, назначена със Заповед на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, избра тримата кандидати за Съвета на децата, които ще бъдат допуснати до областна комисия.Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

В състава на комисията бяха: общинският съветник Калоян Монев, репортерът от „Екип 7“ Десислава Стефанова, бизнесменът Калоян Енев, Теодор Йосифов от сдружение „Фабрика детските мечти“ и младши експерт в Община Разград Димитър Ганчев.

Комисията направи своя избор след предварително преглеждане на мотивационните писма на всеки един кандидат. Вчера се проведе и среща с общо шестима от участниците, които трябваше да дадат кратка информация за себе си и каузите, с които ще се занимават в Съвета на децата.

Избраните деца са: Преслава Пламенова Неделчева, ученичка от 6-ти клас в ОУ„Никола Икономов“, Станимира Начева Начева, ученичка от 10-ти клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и Джемал Кемал Али, ученик от 9-ти клас в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Всички те попадат в направление „членове на училищни форми за самоуправление“.

Идеите, които тримата избрани кандидати обсъждаха пред комисията, бяха свързани с опазването на околната среда, оказване на помощ на деца в неравностойно положение, както и проблеми, свързани с поведението и толерантността.

Децата бяха оценявани по няколко критерия, сред които: Креативност; Активност; Толерантност; Ангажираност към обща кауза; Умение за водене на преговори и участие в дискусии; Ориентираност към резултати; Организаторски умения; Доказани умения да работи, мотивира и обединява децата от областта; Умение за изказване на позиция от името на другите деца от областта.

Трите избрани деца продължават своето участие на областно ниво, където ще се избере един измежду всички кандидати в областта. Следващата крачка е на национално ниво с по един представител от всяка област. Мандатът е двегодишен.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *