Трима от Плевенско откраднали жиците край Манастирци

Криминалисти на ОДМВР-Разград задържаха извършители на кражби от активни трасета в мрежата на телекомуникационна компания – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Арестът е осъществен с активното съдействие на ОДМВР-Търговище и Шумен

Според подадения сигнал първата кражба на около 450 м многожилен меден проводник е извършена за времето от 01.45 ч на 24.03.2024г. до 13.30 ч на 26.03.2024г. в района на землището на село Манастирци. През нощта на 26 срещу 27 март отново там и по идентичен начин – изкопаване и издърпване, били откраднати още 350 м многожилен кабел.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия, в които активно се включили още две областни дирекции -Търговище и Шумен, в ранните часове вчера  криминалистите засекли  извършителите  – на възраст 35, 39 и 21 години, на територията на град Попово. Тримата, криминално проявени и осъждани, се придвижвали с джипове, а опитът им да избягат от изградените полицейски КПП-та бил осуетен с лента за принудително спиране. В хода на операцията по задържането им са извършени претърсвания и огледи на автомобилите, в единия от които са открити медните проводници от последната кражба. Намерени и иззети са режещи инструменти, радиостанции, мобилни апарати, лебедки и въжета.

Тримата извършители са задържани в ОДМВР-Разград за срок до 24 часа. Предприети са действия по привличането им като обвиняеми и задържането на извършителите за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК, работата по което продължава под ръководството на прокуратурата. В рамките му предстоят  процесуално – следствените действия в жилищата, обитавани от тримата задържани – съответно в плевенските села Буковлък, Бохот и Брестовец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *