Трима независими в изборните битки в Исперихско

Трима независими кандидати ще участват в изборните битки в Община Исперих. Това става ясно от регистрите на Общинската избирателна комисия в Исперих.

Кандидатите за общински кмет ще са най-много 10 според регистрациите. Заявления за участие в този вот са подали по реда на регистрацията си: ДПС, НФСБ, Воля, ГЕРБ, ЗНС, Новото време, Партия „ДЕМОКРАТИ ЗА ОТГОВОРНОСТ, СВОБОДА И ТОЛЕРАНТНОСТ, коалиция „БСП за България”, Коалиция “ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“: ДА България, ДСБ, Зелено движение, както и Инициативен комитет за издигане на независимия Бейсим Руфад, който е настоящ кмет на Исперих.

Същите 9 партии ще номинират и общински съветници, както и кметове на населени места.

Желание да управляват населени места са изявили са и останалите двама издигнати от инициативни комитети кандидати. Единият е Рейхан Шериф от Тодорово, който приключва четвъртия си мандат като кмет на това село, за последния бе избран от ДПС, но  впоследствие се обяви за независим. Другият независим кандидат е Стоимен Стоименов от Райнино.

Конкретните кандидатури на партиите и коалициите трябва да бъдат регистрирани до 24 септември, като вероятно не всички от регистрираните партии и коалиции ще се възползват от тази възможност.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *