Трима мъже от Разград са новите случаи на COVID-19 в региона

Коронавирус

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград на 3 август са регистрирани три нови потвърдени случаи на заразени с COVID-19 жители на област Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация. И трите случая на мъже от Разград в активна възраст без придружаващи заболявания

Първият случай е мъж на 43 г. от град Разград. Потърсил е медицинска помощ на 03.08.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград). Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за наличие на заразата COVID-19) е положителен. Заразеният не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е мъж на 42 г. от град Разград. Потърсил е медицинска помощ на 03.08.2020 г. в МБАЛ – Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Мъжът не съобщава за придружаващи заболявания.

Третият случай е на мъж на 59 г. от град Разград. Потърсил е медицинска помощ на 03.08.2020 г. в МБАЛ – Разград. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Заразеният не съобщава за придружаващи заболявания.

И тримата са с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса отново призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

С тези случаи според Единния национален регистър в Разградско положителните случаи на COVID-19 са 117.

 2,776 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *