Трима кандидати за директори на Езиковата

Трима са кандидатите за заемане на длъжността „Директор на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград. Това става ясно от публикувана на сайта на Регионалния инспекторат по образование-Разград информация за допуснатите до конкурс за директори на 6 училища в Лудогорието.

Единият от кандидатите да наследи Пейчо Георгиев на поста е Петко Костов, който в момента е заместник-директор в елитната гимназия, преподава по история и цивилизация. Ивелина Христова също е била дългогодишен учител в това учебно заведение, преподавател по химия. Третият кандидат е Атанас Богословов – старши експерт по математика в Регионалното управление на образованието, бивш зам.-директор на ОУ”Ив.С.Тургенев”.

В четири  от останалите обявени конкурси за училищни директори кандидатите са по един и те и в момента изпълняват временно тази длъжност. Това са: Орхан Исмаил – СУ”Св. Св. Кирил и Методий”-Самуил, Диана Петрова – ОУ”Елин Пелин”-Стражец, Садифе Хасанова – ОУ”Отец Паисий”-Дянково, Еркин Ахмед – ОУ”Н.Й.Вапцаров”-Вазово.

За директорския пост в шестото училище – ОУ”Васил Левски”-Сушево – няма нито един кандидат.

Конкурсите ще са в два етапа: писмен изпит – решаване на тест и събеседване, на което ще се решават казуси и ще се защитават концепциите за стратегическо управление на съответната образователна институция, които са за период от 3 години и се подават заедно с останалите документи за участие в конкурса. Датите на провеждането им още не са оповестени от РУО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *