Трима депутати от Разградски регион – в ръководствата на парламентарни комисии

Народно събрание

Трима от четиримата народни представители, избрани от Разградски регион в 48-вото Народно събрание, станаха част от ръководствата на парламентарни комисии през тази седмица.

Председател на ротационен принцип е Ахмед Ахмедов от ДПС. Тази позиция заедно с още шестима народни представители от останалите парламентарни групи Ахмедов заема в Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. Ахмедов ще заседава в още една комисия, но като редови член – тази по вътрешна сигурност и обществен ред.

Със същия ранг в тази комисия е Ивайло Мирчев от Демократична България. Той е и заместник-председател на комисията по енергетика.

Ихсан Хаккъ от ДПС също е с ранг заместник-председател, но в комисията по превенция и противодействие на корупцията. Ихсан Хаккъ е избран и за член на комисията по политиките за българите извън страната.

В две комисии ще заседава в настоящия парламент и Гюнай Хюсмен от ГЕРБ-СДС, но без да е част от ръководствата им: в комисията по земеделието, храните и горите и в комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *