Трибуна и за Разград на конференцията на ГЕРБ в София

Представител на Разградска област получи място на трибуната на националната конференция, свикана от ръководството на управляващата партия ГЕРБ насред протестите срещу нея в цялата страна.

Областният управител Гюнай Хюсмен бе един от седмината оратори на едночасовото събитие, като получи 6 минути слава при преките предавания на доста национални медии и социални мрежи.

Той говори след кметовете на Враца и Дулово, лидерът на СДС Румен Христов и евродепутата Андрей Новаков, а след него се изказаха лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и премиерът Бойко Борисов.

Словото на Гюнай Хюсмен бе прекъснато на 4 пъти от ръкопляскания и скандирания „Бойко“. Възхвала на министър-председателя бе основният мотив на речта. Разградският областен управител изтъкна заслугите на Борисов за обединението на нацията на национален, а не на етнически принцип. В опита си да представи премиера като лидер на нацията Гюнай Хюсмен описа композицията на картина в дома си и сравни управлението на държавата и на партия ГЕРБ с управлението на каруца, която Борисов дърпа напред от близо 20 години. Хюсмен се обърна към активистите на ГЕРБ с призив да работят повече от премиера, тъй като времето за това е дошло и трябва да се покаже единството на партията. Апелира още да споделят в социалните мрежи какво прави премиера, тъй като „социалните мрежи да оръжие“. „Няма да се предаваме“ – завърши речта на Гюнай Хюсмен.

В нея той обърна внимание и към опонентите на ГЕРБ като ги квалифицира като „свиркаджии“ и „узурпатори“, които искат да „изнасилят демократично избраните управници на страната“.

На конференцията премиерът Борисов обяви, че е готов да подаде оставка, но държи правителството да остане и да работи без него.

Според предварителните информации за събитието от Разградско трябваше да има 60 участници в конференцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *