Третокласник от Кубрат с награда от конкурс, рисунката му става коледна картичка

Третокласник от Кубрат спечели трета награда от национален конкурс за рисунка.

Художническата надпревара се организира от Българска стопанска камара – Съюз на българския бизнес. В конкурса на тема „Искам да бъда…” са се включили над 600 деца от 6 до 11-годишна възраст от: Ботевград, Беловец, Бургас, Варна, Враца, Видин, Силистра, София, Севлиево, Сеслав, Сливен, Търговище, Търново, Трънак, Елхово, Кърджали, Монтана, Тополово, Кубрат, Люляково, Първомай, Попово, Юпер, Тополово, Трънак, Пловдив.

В оценката за творба, която да се превърне в корпоративна картичка на БСК, се включил целият екип на Камарата – се съобщава на интернет страницата на БСК.

С призови места са четири деца, деветгодишно момиче от Кърджали е победител с рисунка на мечтата си да стане актьор в куклен театър, на второ място е третокласничка от София, присъдени са и две трети места – на момиче от София и на третокласника Едиз Османов от СУ”Христо Ботев”-Кубрат. Той е нарисувал своята мечта да стане космонавт.

Присъдени са и една специална и четири поощрителни награди.

Журито е избрало четири от рисунките, които да се превърнат в коледна картичка, която БСК ще изпрати към десетки институции, партньори и членове на Българска стопанска камара у нас и по света. На всяка картичка ще бъде посочен авторът на рисунката (вкл. име, населено място, училище, клас и желана професия). Една от четирите рисунки е на Едиз от Кубрат.

Наградите в конкурса са предоставени от членовете на БСК “Ардес Информационни Технологии” (партньор на водещите световни брандове Lenovo, Intel, Acer, HP Inc., HP Enterprise, Microsoft, ASUS, MSI, AMD, DELL и др.), Youth Business Center (учебен център, който подготвя децата да мислят креативно) и “Ара Арт” (производител на висококачествени професионални и ученически материали за рисуване).

Церемонията по награждаване, на която са поканени всички наградени и участници, е на 13.12.2019 г., от 14.30 ч., в заседателната зала на Българската стопанска камара (ул. Алабин 16-20 в София).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *