Трети с COVID-19 в Езерче, а магазинер обяви във Фейсбук, че е болен

Коронавирус

Един нов случай на COVID-19 е регистриран в Разградско днес – става ясно от прессъобщение на Областна администрация-Разград, което се позовава на информация на РЗИ.

Става дума за мъж на 53 г. от с. Езерче, община Цар Калоян. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван e в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжъг е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му, с предписание за домашна изолация в рамките на 14 дни.

Тъй като от РЗИ не обобщават случаите по населени места, нито обявяват дали на контактни да други, а също и колко контактни имат от своя страна, по досегашните прессъобщения Разград24/7 установи, че това е трети случай на заболяването в царкалоянското село. И трите са на близки години – в активна възраст, първият бе обявен на 9 юли, а вторият вчера.

Общо болните в Разградско от началото на пандемията ставаха 97.

Междувременно стана ясно, че един от оповестените вчера болни е собственик на магазин за кафе в Исперих. Че е заразен той оповестява на клиентите си във Фейсбук страницата на кофишопа:  Скъпи клиенти и приятели, лошата болест КОВИД-19 не подмина и мен.
Разделяме се до 27 07 2020г
когато отново заредени с нови сили и големи усмивки ще ви очакваме разчитайки на вашата искрена подкрепа.“

Подкрепа в коментарите той получава от над 100 свои съграждани, включително от кмета Белгин Шукри.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *