Треньорът на „Марибор”: „Лудогорец” е фаворит, но не винаги фаворитът печели

С респект към успехите и моментното състояние на „Лудогорец” се изказа на пресконференцията преди първата плейофна среща между българския шампион и неговия отбор треньорът на словенския „Марибор”Дарко Миланич.

„Със сигурност отборът на „Лудогорец” е фаворит, но футболът е такъв спорт, че не винаги фаворитът на хартия печели и продължава напред” – каза Миланич в отговор на журналистически въпрос как преценява шансовете на двата отбора да влязат в групите на „Лига Европа”.

Той не изтъкна и едно име на най-опасен за неговия тим играч на „Лудогорец”, коментирайки, че всички атакуващи играчи на разградчани, включително новопривлечените през лятото, са качествени и трудни за опазване. „Нашата задача е да се концентрираме върху нашата игра и да успеем да ги неутрализираме” – каза словенският наставник.

Според него „Лудогорец” е отбор от много високо ниво и за краткото време, в което е проучван съперника, не може да се говори за някакви големи грешки при него. Миланич обаче бе категоричен, че екипът му е успял добре да анализира силните и слабите страни на „Лудогорец” и отборът му е готов за излезе срещу българския шампион утре.

„Изправяме се срещу качествен съперник, доказал се с резултатите си през последното десетилетие и във вътрешното първенство и в Европа и постановката ни за утрешния мач ще е да започнем по-предпазливо, да изчакаме, да неутрализираме силните им страни и като се отворят възможности за положения да ги реализираме” – каза още Миланич.

Той обясни още, че двете цели на „Марибор” за този сезон – да станат шампиони във вътрешното първенство и да играят добре в Европа – не си противоречат и тимът му иска да е успешен и на двете места.

В пресконференцията преди последната тренировка на „Марибор” преди утрешния мач участва и един от футболистите в отбора. Саша Ивкович също каза добри думи за „Лудогорец”, но изрази убеденост, че тимът му е добре подготвен за утрешния мач. „Трябва да сме максимално концентрирани и да направим така, че да постигнем добър турнирен резултат” – заяви Ивкович.

След пресконференцията футболистите проведоха тренировка на “Лудогорец Арена” , наблюдавана отблизо от една от един от най-известните словенски футболисти от близкото минало – техническият директор на отбора Златко Захович, който е играл в “Бенфика”, “Валенсия” и “Порто”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *