Тото от “Скандау” в Разград в Деня на Европа

Няколко събития, насочени предимно, но не само, към децата и младите хора в Разград, организират на 9 май – Деня на Европа – Община Разград и Областният информационен център. Надсловът на поредицата от събития е „Дни на Европа“. За част от инициативите участниците могат да се запишат предварително, а за други може и на място. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Денят започна с колоездачна обиколка на обекти в областния град, реновирани по европейски проекти през годините. В 12-тото издание на иновативното за страната събитие, което бе подето и от други региони, ще има изненада за участниците – още по-интересни награди от томболата, която се тегли след обиколката на града. Какви точно ще са, ще стане ясно следващата седмица. Стартът на колоездачната обиколка ще е в 15,00 ч. от площад „Независимост“ пред Общинския културен център(Новия театър). Участниците, които миналата година бяха близо 200, ще стигнат до Археологическия резерват „Абритус“ и ще се завърнат отново пред Новия театър, където ще се тегли томбола с повече от 50 награди, осигурени от организаторите и техните партньори.

В 17,30 ч. пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ започва конкурсът за рисунка на асфалт на тема „Децата на Разград рисуват Европа“. В творческата надпревара има състезателен елемент, наградите за най-добрите са пособия за рисуване.

Докато децата рисуват, на сцената пред Новия театър ще се проведе награждаването от кампанията за пролетно хигиенизиране в Община Разград. Предметни награди ще получат победителите в категориите: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие. Ще бъде изтеглена и томболата сред децата, участвали на 29 април в акцията „Бонбони за смет“.

„Дните на Европа“ в Разград завършват с концерт. В него ще участват талантливите певци от три разградски школи: Школата по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца, Школата по изкуства „Енджой Мюзик“ и Музикална школа „Илия Бърнев“ при НЧ“Развитие 1869“. Свои изпълнения ще представят и танцьорите от Танцова формация „Феникс“ към ЦПЛР ЦРД. След тях на сцената пред Новия театър ще излязат любимците на младата публика – Тото и Лъчо от група „Скандау“. Началният час на концерта е 19,00 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *