Топъл обяд и в 6 села на община Разград

170 човека от 7 населени места в община Разград получават от днес топъл обяд. Осигуряването на подкрепа на нуждаещите се е финансирано по проект на Община Разград, одобрен по целева програма на Агенцията за социално подпомагане „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020“. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Проектът е насочен към хора, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19, са в затруднение да осигурят сами прехраната си. Потребителите са определени след сигнали от граждани, информация от доставчици на социални услуги, кметове на кметства и други институции, а част от бенефициентите сами са потърсили такава подкрепа. 170-те човека ще получават топъл обяд до 19 юни, дори и извънредното положение да се отмени по-рано.

Храната се приготвя и доставя от служители в Общинско предприятие „Ученическо столово хранене и почивно дело“. Първото меню днес включваше: супа от свинско месо, картофена яхния и хляб, веднъж седмично бенефициентите по проекта ще получават и десерт.

75 от потребителите живеят в Разград, а останалите 95 – в Благоево, Дряновец, Осенец, Липник, Стражец и Мортагоново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *