Тодор Тодоров представи кандидата за кмет на Разград – д-р Валентин Василев

Новият човек в Изпълнителната комисия на ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров представи пред активистите на ГЕРБ от Разград и съседни общини кандидатът на управляващите за кмет на Разград д-р Валентин Василев.

Това стана на специално свикано събрание за членовете на ГЕРБ, в което, макар и неканени, шанс да  присъстват за 3 минути и половина получиха местните журналисти. В залата личаха няколко активисти на ГЕРБ от други общини в Разградска област, както и независимият в момента общински съветник Рейхан Вели, който вече бе номиниран за съветник от гражданската квота в ГЕРБ, а на трибуната бе областният управител Гюнай Хюсмен, който също бе в листата на ГЕРБ от гражданската квота на последните парламентарни избори.

 

В началото на събранието Тодоров получи думата от общинския лидер на партията Радиана Димитрова и накратко сведе партийната повеля на разградските гербери. В краткото си слово показа, че е в течение на политическия живот в Разград, споменавайки, че днес Разград се е превърнал в център за обявяване на кандидати за кметове от различни политически сили, имаше предвид обединените десни. „Ние да не останем назад, ще кажете, няма такова нещо, ние винаги сме първи и ще бъдем първи” – каза Тодоров.

Повелята, която той сведе, е съобразена с волята на активистите на ГЕРБ, преди по-малко  от месец кандидатурата на Василев бе без алтернатива на номинационното събрание на ГЕРБ.

„Логичното днес се случи: Идвам да представя една достойна кандидатура и единствена номинирана от вас, подкрепена от вас и да се надяваме и избрана от жителите на Разград, а именно д-р Валентин Василев. Следвайки устава на ГЕРБ, номинацията бе одобрена от Изпълнителната комисия и лично от премиера г-н генерал Бойко Борисов”. След името на Василев последваха бурни ръкопляскания, продължили около 25 секунди, аплодисменти имаше и след споменаването на премиерското име.

Василев стана на крака, за да благодари за подкрепата.

След аплодисментите журналистите бяха помолени да освободят залата.

По-късно на ФБ-страницата на ГЕРБ-Разград се появи следното съобщение, което публикуваме без редакторска намеса: „Областният координатор на ГЕРБ Силистра и член на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ Тодор Тодоров, обяви кандидатурата на д-р Валентин Василев за кандидат-кмет на Разград, на предстоящите местни избори. На среща с граждани, членове и симпатизанти на ГЕРБ, Тодоров изрази пълната подкрепата на партия ГЕРБ и решението на Изпълнителната комисия, Валентин Василев да кандидат за кмет на Разград за втори мандат.
Валентин Василев изрази своята благодарност към колегите си от ГЕРБ, екипа му в Община Разград, членовете и симпатизантите на ГЕРБ за подкрепата и съвместната им работа през годините.
„За четири години в управлението на град Разград реализирахме редица проекти, един от които бе изцяло сменената ВиК мрежа на в квартал „Орел“ на стойност от 2,5 млн. лева, която е около 6 км. По националната програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради успяхме да санираме 10 жилищни сгради“, заяви Василев.
„Обявилата се днес Разградска десница, не е алтернативен проект на ГЕРБ в дясно, защото цели 10 години, преди 2015 година, тя си партнираше успешно с БСП в местният парламент“, поясни той.
Василев сподели с хората, че разчита на работата и подкрепата на всеки един от присъстващите, защото тежестта на властта е огромна и не може да се понесе само от един човек, а трябва да се работи в екип.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *