Теодор Даскалов започва скулптурната група на Военния мемориал

Художникът Теодор Даскалов започва работа по скулптурната група на Военния мемориал на гарнизон Разград – съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Това е станало ясно днес на работна среща между областния управител Иван Борисов, Даскалов и Владимир Вълов от Инициативния комитет за изграждане на паметника.

Творецът заяви, че не може да се ангажира със срок, в който скулптурната група ще бъде завършена. Не е изключено изработването й да е по-скъпо, отколкото показваха първоначалните разценки, защото има сериозно повишение в цените на много материали.

За окончателното завършване на мемориала са необходими 20 000 лв. Областният управител Иван Борисов е изпратил писмо до министъра на отбраната в служебния кабинет Георги Панайтов с молба сумата да бъде отпусната целево от бюджета на министерството.

Първата копка за изграждане на паметника бе направена на 6 май 2021 г. Строежът е в напреднала фаза, като са изградени фундаментите и колоните на мемориала. В момента се изработва арката, която ще бъде монтирана върху колоните. Мемориалът ще придобие завършен вид с поставяне на скулптурната част. До момента в изграждането са вложени над 40 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *