Тежка катастрофа затвори пътя Разград-Русе, двама загинали и двама пострадали – 8-годишно румънче и баща му

Тежка катастрофа затваря главния път Разград – Русе, в участъка между селата Осенец и Езерче – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Сигналът за пътно-транспортното произшествие е получен в 16 часа на тел.112. По първоначални данни са се ударили влекач с прикачено полуремарке и лек автомобил с румънска регистрация. Камионът е пътувал от Русе към Разград, управляван е от 23-годишен мъж от Търговище, а колата – към Русе.

Двама са загинали при катастрофата – 40-годишният шофьор на колата и 42-годишна жена. Нейният 8-годишен син и 43-годишният му баща са откарани в разградската болница. Детето е в кома, вкарано по спешност за операция. Мъжът е с хематом и счупена ключица. И четиримата са от Букурещ.

Към 21,00 ч. от ОДМВР-Разград съобщиха, че главният път остава затворен поне още 2 часа. Обходният маршрут за превозните средства е Разград – Дряновец – Сеново – Вятово – Писанец.

Започна опесъчаване на участъка, където стана тежката катастрофа, заради разлив на гориво и масло по пътното платно.

Полицейски екип ще остане на мястото, за да предупреждава шофьорите да карат внимателно в района на пътно-транспортното произшествие след отварянето на пътя за движение – уверяват от полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *