Татяна Къйчева: Време е да работим за преодоляване на неравенствата между регионите, за да почувстват хората от Разградска област, че са равноправни на тези, които живеят в големите градове

Татяна Къйчева е кандидат за народен представител от Разградски регион от Коалиция „БЛСП за България”.

Тя е завършила висшето си образование в Технически университет Варна със специалност „Топлотехника“. Има следдипломна квалификация „икономист-счетоводител“ от Икономическия университет в морския ни град. В момента работи като икономист в ХЕЛП Инженеринг ООД. Нейното послание към хората от Лудогорието:

Като човек, който работи в малка фирма, съм наясно с всички трудности, през които трябва да преминеш и колко търпение воля и здрави нерви ти трябват, за да успееш да се задържиш над водата и да не потънеш. Особено в последните години държавата не прави необходимото, за да облекчи режимите и да създаде предпоставки за развитие на дребния бизнес. Управляващите загубиха доверието на хората, обезвериха ги и ги принудиха да не вярват на институциите. Раздаването на пари „на парче“ безцелно и без ясна визия за развитие доведоха до дълбоки регионални диспропорции и до обезлюдяване на цели региони.

Ето защо ние от БСП ще работим за законодателни инициативи, които да осигурят, както национално, така и европейско финансиране на изоставащите райони. Основен приоритет ще бъде изграждане на довеждащата инфраструктура. Всички знаем, че пътищата в Лудогорието са най-лошите в цялата страна. Това, освен сериозен риск за живота на пътуващите, създава и пречки за привличане на инвеститори в региона. Държавата трябва да преразгледа политиката си в областта на пътното строителство. Освен магистрали трябва да бъде цялостно рехабилитирана третокласната пътна мрежа в областта.

В 46 Народно събрание ще настоявам да създадем „Национален фонд за сближаване между регионите“. Неговата задача трябва да бъде акумулиране на финансов и инвестиционен ресурси насочването му към изостаналите региони, които водят към възходящо сближаване, намиране на поминък на младите гора и преодоляване на безработицата и дълбоката бедност. Главната цел е прерастване на регионите от обект на централизирани политики в ангажирани партньори на националните органи.

От особена важност е да осъществим трансформирането на болниците от търговски дружества в лечебни заведения. Да осигурим достойното заплащане на медицинските специалисти. Да стимулираме младите семейства чрез данъчни облекчения и финансово подпомагане при раждане на второ и трето дете.

БСП е готова с програма и конкретни мерки за първите си сто дни управление. Считам, че това ни откроява от останалите политически сили, тъй като поемаме конкретни ангажименти и ще работим от ден първи за реализацията им, така както подобава на една национално отговорна партия. Ние можем да сме гарант за така нужната в днешно време сигурност в промяната на модела на управление и адекватната грижа за хората. Нужни са ни само Вашето доверие и подкрепа на 11 юли с номер 4 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

БСП

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *