Таско Ерменков: Не на страха от гласуването, по-безопасно е от пазаруването, а ще даде нов тласък на развитие на България

„Волно или неволно се насажда у населението страх от гласуването, а това е върховен израз на народовластие и хората трябва да излязат масово да гласуват“. Това заяви на пресконференция днес водачът на листата на БСП за България в Разградски регион Таско Ерменков. Той допълни, че гласуването е значително по-безопасно от пазаруване в кварталния магазин, а безкрайно по-безопасно от посещение в голям хипермаркет. Според водача на листата с №4 в интегралната бюлетина гласуването на 4 април трябва да даде на България нов тласък на развитие, да създаде легитимен парламент.

„Призовавам хората да вземат съдбата си в свои ръце, да не се страхуват, да излязат да гласуват, защото иначе оставаме да живеем още 4 години в страх за хляба, здравето и живота си, ще гледаме как се раздават пари от джипката “ – каза още Ерменков.

Той даде и пример за неспазването на правилата от страна на управляващите със среща на спортния министър Красен Кралев вчера в Разград. Тя се е провела въпреки разпоредените от Министерството на здравеопазването забрани за провеждане на публични прояви. Таско Ерменков се пошегува, че не е разбрал това събиране дали е било рожден ден, кръщене или сватба, тъй като само този тип събития в ограничен кръг хора са разрешени. Ерменков не намира за морално и присъствието на тази среща с явен предизборен характер на председателя на Районната избирателна комисия Хубан Соколов. „Създава се впечатление, че изборите няма да са безпристрастни и отново ще се опитат да ни излъжат и откраднат резултатите“ – каза Ерменков. Единственият начин за преодоляване на това е масовото гласуване на хората, не на страха, да на свободната воля, благодарение на която можем да тръгнем по достойния път и Лудогорието да има по-добро настояще.

Ерменков се обърна към хората с призив да гласуват за политическата сила, чиято програма им е най-близка, защото високата избирателна активност е гаранция за легитимност на парламента, гаранция за това, че купеният, корпоративният и зависим вот няма да имат значение за крайния резултат. Вторият в листата на БСП за България Добрин Добрев се присъедини към апела за гласуване, като призова хората да направят своя избор машинно, за да се избегне шанса вотът им да бъде некоректно отчетен. Освен това машинният вот е и по-безопасен, тъй като и картите, и машините ще се дезинфекцират след всяко използване.

„Колкото повече, толкова повече“ – така шеговито, цитирайки Мечо Пух, отговори на въпрос относно очакванията си за избирателната активност водачът на листата на БСП за България Таско Ерменков.

В тази кампания се дават обещания, които няма да бъдат изпълнени – коментира още Таско Ерменков. Примерът бе пак от посещение в Разград, но на премиера Бойко Борисов.  „Обявяват, че ще се произвеждат ваксини в завод за ветеринарни продукти, дали не ни имат за стадо животни“ – риторично попита Ерменков.

По думите му 4 април е шансът на всеки от избирателите да си каже мнението как иска да се развива държавата – здравеопазването да продължи да бъде платена услуга в търговски обекти или да се превърне в грижа и гарантиране на конституционното право на безплатно здравеопазване;  пенсионерите да получават мизерни 50 лева подаяние или пенсиите да бъдат достойно преизчислени; учителите, принудени, да гледат на децата като на 2000 лева, които стоят на чина или да се получава качествено образование.

Представителите на листата на БСП за България споделиха, че спазвайки противоепидемичните мерки, до 31 март ще водят предизборна кампания чрез медиите и социалните мрежи. В социалните мрежи комуникацията ни е интерактивна – увери Таско Ерменков. Не само пишем, а и отговаряме на въпросите и коментарите на хората – заяви той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *