Таско Ерменков: Колкото повече хора гласуват, толкова по-малко ще е полето за манипулации и за корпоративен вот

БСП за България откри предизборната си кампания в Разград тази вечер, представи кандидат-депутатската си листа – добре балансиран екип от представители на три поколения. Събитието се проведе в зала „Филхармония” при спазване на противоепидемичните мерки и бе предавано онлайн на фейсбук страницата на БСП-Разград.

С изпълнението на солистката на Капански ансамбъл Силвия Симеонова на „Хубава си, моя горо” започна събитието, а след кратките политически речи завърши с концерт на Капанския ансамбъл.

Пред активистите и симпатизантите на БСП в залата, както и зрителите във Фейсбук, бяха представени осемте кандидати за народни представители от БСП за България за 18-ти Разградски многомандатен регион. Тяхната средна възраст е 46 години, образовани и интелигентни хора, обединени от общата мисия за социална справедливост, експерти в различни области, съчетание между младост, зрялост и опит.

Водач на листата е Таско Ерменков – 65-годишен. Магистър „Международни отношения” от Московския държавен университет, магистър „Национална сигурност” от Военна академия „Г.С.Раковски”, с докторска степен по „Електроника, електроника и автоматика, подполковник от резерва. Депутат от БСП в 42-рото, 43-тото и 44-тото Народно събрание.

Втори в листата е заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев. Той е на 35 години, общински лидер на БСП в Разград и член на Областния съвет на БСП.

На трето място е Иван Борисов – на 62 години. Магистър по икономика, член на Областния съвет на БСП и заместник-председател на Общинския съвет на БСП-Кубрат.

Четвърта в листата е Румяна Балтова – 55-годишна, електроинженер, член на Областния съвет на БСП, управител на Домашен социален патронаж.

На пета позиция е 43-годишният Йордан Мичев. Той е родом от Лозница. Журналист на свободна практика, бивш главен редактор на в. „Дума”, в момента работи във Великобритания.

На шеста позиция е Таня Тодорова – на 32 години, магистър „Културно-историческо наследство”, член на Областното ръководство на БСП, общински съветник в Разград.

На седма позиция е най-младият в листата – 27-годишният Димитър Ганчев. Той е магистър „Публичен мениджмънт и политики”, член на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП и председател на Младежкото обединение в Разградска област.

Осма в листата е Павлина Русева, на 51 години, магистър по счетоводство и контрол.

Пред активистите и симпатизантите на БСП пръв говори общинският лидер на БСП Добрин Добрев, който е втори в кандидат-депутатската листа. Той очерта основните проблеми пред представителите на неговото поколение и мотивите да споделя идеите на БСП. „Като поколенческа партия, която винаги е сред народа си, днес заставаме пред вас, за да си върнем социалната и правова държава, да възстановим справедливостта, да преборим демографската катастрофа и да го направим с грижа за хората, защото ние, хората, сме най-ценният капитал на една нация.” – каза Добрин Добрев в обръщението си към присъстващите на откриването на кампанията.

„През последната година управляващите раздават пари и обещания, но всичко има стойност и цената ще я плащат хората” – коментира актуалната обстановка в страната председателят на Областния предизборен щаб и кмет на Разград Денчо Бояджиев. „12 години българите стискат зъби и живеят с надеждата, че това нещастие, което се стовари върху нас, ще бъде преодоляно, но това зависи от нас” – категоричен бе Бояджиев. Според него активистите на БСП трябва да убедят съгражданите си, първо, че трябва да излязат да гласуват, да кажат „баста” и страната да тръгне към нормално демократично развитие. Бояджиев призова социалистите да водят образцова кампания и по отношение на противоепидемичните изисквания.

 

Водачът на листата на БСП за България Таско Ерменков представи основни акценти от програмата на политическата сила с №4 в интегралната бюлетина. „Трябва да направим една България, в която всеки има право на достъпно здравеопазване, а не трепери дали ще дойде линейката, право на достъпно образование – всички ученици от определена възраст да учат по един и същ учебник, а не по различни. Таско Ерменков заяви, че една от основните задачи на БСП ще е културата да заеме достойно място, да се популяризира, а не да се игнорира.  Равномерно развитие на регионите също е сред приоритетите на БСП, това трябва да стане така, че Разград да не е най-обезлюдяващия регион и с най-малко лекари на глава от населението. Намаление на данъците с по 500 лева за всяко дете в младо семейство, осигуряване на 6500 лв. за първо, втори и трето дете за родители, които са се осигурявали, преизчисляване на пенсиите, което ще доведе до увеличение от 30-35%, а не подаяния от по 50 лв. – са сред конкретните ангажименти на БСП.

„Изборите на 4 април са изключително важни, те са избор между това дали ще живеем както досега или като нормални хора в 21 век с толкова научни открития, направени за хората и към които не можем да се присъединим, защото мислим предимно за насъщния.” – каза Таско Ерменков. Според него управляващите правят внушения колко е смъртоносно да се гласува, отворили са заведенията с ясната цел да се увеличат болните, да се въведе допълнителна карантина и за уплашат хората да гласуват. Всъщност гласуването не е по-различно от това да отидеш до магазина с предпазни средства – маска и ръкавици, но е важно, защото гласуваме за децата и внуците си, които не трябва да живеят като нас през последните 12 години.” – каза още Таско Ерменков. Опиват да ни насадят страх, за да гласуват по-малко хора, с което ще се увеличи полето за манипулации, а корпоративният и купен вот ще са с по-голяма сила – счита още Таско Ерменков.

Друг опит да се намали присъствието на БСП в парламента е нарояването на малки партийки, които късат избиратели от БСП. „Без БСП няма как да се променят нещата в България” и който гласува за друг, мислейки че е антиГЕРБ, всъщност помага на ГЕРБ да се запази на власт” – заяви Ерменков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

One Reply to “Таско Ерменков: Колкото повече хора гласуват, толкова по-малко ще е полето за манипулации и за корпоративен вот”

  1. Поздравления Разград! Избрахте достойни членове на предизборната си листа! Радвам се за Вас и Ви пожелавам пълен успех! Подкрепям Ви! Красимира Иванова Сливен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *