Танцьори от варненско училище – на практика в Капанския ансамбъл

15 деца от VI, IX, X и XI клас на СУ „Елин Пелин“ – Варна с ръководител Даниел Маринов проведоха производствената си практика в Капанския ансамбъл – съобщават от фолклорната формация.

„Това стана след договорка с ръководството на училището за съвместна работа и взаимопомощ и е част от опитите ни да стигнем до момичета и момчета на прага на професионалния им път и да попълним състава с млади хора“, казва директорът на Капанския ансамбъл Светослав Стойчев. Плановете са учебните практики в залата на капанци да станат традиция.

По време на занятията сега учениците от специалност „Български танци“ се включиха в общ екзерсис с професионалистите от ансамбъла, разучиха комбинациите от „Осенски танц“ и на финала го изпълниха заедно.

Идеята е част от репертоара на Капанския ансамбъл да поставен в училището и да бъде включен в поредица съвместни концерти. Договорката включва още през следващата учебна година момичетата и момчетата от паралелките „Български танци“ от XI и XII клас в продължение на 20 учебни дни да проведат стажа си в Капанския ансамбъл. А вече пълнолетните – при желание, да продължат професионалното развитие в Капанския ансамбъл. Вече има две заявки за това от две момчета, очакват се още две – от момичета, година по-малки от момчетата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *