Талантливите деца на Разград ще получат общинските финансови стимули в навечерието на Коледа

Заместник-кметът на Община Разград по хуманитарните дейности Хабибе Расим се срещна с директори на 11 училища от общината и им връчи грамоти, които те да предоставят на талантливи свои ученици.Това съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Грамотите са част от процедурата по Мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. През ноември Експертно-консултативна комисия разгледа заявленията на талантливите деца от общината и взе решение 59 деца да получат финансови стимули за това, че представят успешно Община Разград в различни конкурси, фестивали и състезания и достигат до призови места. Общата сума, предвидена в общинския бюджет по Мерките, е 25 000 лева, като стойността на финансовия стимул за всяко от децата е различна съобразно класирането в различните форуми.

Заради актуалните противоепидемични мерки за втора поредна година Община Разград не организира тържествено събитие, на което децата да получат от кмета и неговия екип грамотите и финансовия си стимул. Парите на част от отличените деца са преведени днес по банков път, а останалите ще бъдат преведени утре, така всички ще могат да разполагат с тези средства в навечерието на Коледните празници.

Децата ще получат грамотите си от директорите на училищата, в които учат. Това са: ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“; ППМГ“Акад. Н.Обрешков“; НПТГ“Шандор Петьофи“; ПГИ“Робер Шуман“; ОУ“Васил Левски“; ОУ“Никола Икономов“; ОУ“Н.Й-Вапцаров“; ОУ“Ив. С.Тургенев“; СУ“Христо Ботев“; ОУ“Отец Паисий“-Разград; ОУ“Отец Паисий“-Дянково.

Заместник-кметът Хабибе Расим поздрави училищните директори, че подкрепят талантливите си възпитаници и им пожела успехите на учениците им да са още повече през Новата година. В дискусията бе припомнена и ролята на извънучилищните форми – центрове за подкрепа, клубове, школи – в които децата развиват дарбите си.

Финансови стимули по Мерките талантливите деца на Разград получават за седма поредна година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *