Тайбе Юсеин за трети път е европейска шампионка

Тайбе Юсеин е европейска шампионка в категория до 62 кг след триумф във финала с 5:0 над германката Луиса Немеш на първенството на Стария континент, което се провежда в Будапеща – съобщава www.sportal.bg.

Тайбе Юсеин има златни европейски медали от първенствата в Каспийск през 2018-а и Букурещ през 2019-а, а вече и от Будапеща 2022. Тя има още три сребърни и две бронзови отличия в колекцията си от шампионати на Стария континент.

Само седем месеца след бронзовото отличие на Олимпийските игри в Токио вече Юсеин добави и европейска титла към страхотната си визитка. Въпреки голямото създадено напрежение с насроченото, но непроведено преборване и скандалите с Биляна Дудова, Тайбе успя да се опази от излишното разсейване и да триумфира.

Тайбе поведе с 1:0 точки заради наказание за пасивност на съперничката ѝ, а после направи успешна атака в краката и я изтласка извън очертанията. Тя получи само 1 точка и имаше официално оспорване от българския щаб, който искаше 2. Оспорването беше уважено и Тайбе поведе с 3:0 при оставащи 2:31 минути до края.

50 секунди по-късно Юсеин записа още 2 точки в актива си и поведе още по-убедително с 5:0, а треньорът Петър Касабов не спираше да я окуражава и наставлява в заключителните мигове от отличния ѝ двубой.

Тайбе повали германката за още 2 точки и фиксира крайното 7:0, след което заслужено отпразнува успеха си.

Източник: www.sportal.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *