БСП за България: С участието си в управлението направихме добри неща за младите хора и семействата им. Ще се борим за тях и в следващото Народно събрание!

Основни приоритети от програмата на БСП за България:

“В управлението направихме добри неща за младите и това накара много от тях да ни припознаят. Детските градини станаха безплатни. Майчинството за втората година се увеличи от 380 на 710 лв. Увеличиха се детските надбавки. Млади семейства с деца имат необлагаем минимум от 600 лв. за едно дете и 1200 за две. Осигурихме 300 лв. еднократна помощ за първокласници и осмокласници. Ваучерите за храна бяха увеличени от 80 на 200 лв.

Грижата и подкрепата за младите е стъпка напред към преодоляване на демографския проблем на България. Ще продължим с въвеждане на нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години (обхваща близо 300 000 млади хора).

Безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас (обхваща над 580 000 ученика). Еднократна помощ от 350 лв. за всички деца от първи до четвърти клас, давана в началото на всяка учебна година (обхваща 120 000 деца). Увеличаване размера на еднократната помощ за майки-студентки от 2880 лв. на 6500 лв.

Безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст (обхваща над 1 милион деца). Намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия на 9%. Еднократна помощ при раждане: първо дете 500 лв., второ 1000 лв., трето 1500 лв., всяко следващо 200 лв. Еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на родители, които са осигурени минимум 24 месеца назад (обхваща над 9 000 родители); Всички процедури за хора с репродуктивни проблеми ще бъдат напълно безплатни. Ще премахнем възрастовите ограничения за финансиране на „ин-витро” процедури.

Хората са най-ценния капитал на една държава.Трябва да предотвратим изтичането на млади и кадърни хора от нашата родина. Затова сме длъжни да водим единна и последователна политика в подкрепа на младите хора и стимулирането им да създават семейства и да раждат деца. Направихме първите стъпки към това. Заедно с Вашата подкрепа ще продължим напред за социална и сигурна държава!”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 2,620 total views,  4 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *