С „Разград, събуди се!” започна Ден Трети от протеста

Новият, все по-актуален за Разград, лозунг от Ден Трети на протестите днес бе: „Разград, събуди се!”. А причината – протестиращите вместо да се увеличават, както това се случва в другите български градове, тук бяха по-малко не само от първия, ами и втория протестен ден в Разград. Бяха толкова малко, хората в колите, които се подредиха на червен светофар на кръстовището до пощата, бяха повече от разградските протестъри.

Те отново се събраха пред Стария театър, поизчакаха с надежда да дойдат още хора, но това не се случи и потеглиха по обичайния си маршрут – през пешеходната зона.

Там звуците от свирките и възгласите: „Мафията вън” и , „Оставка” привлякоха вниманието на разхождащите се граждани, но дотолкова, че да снимат атракцията и да продължат със заниманията си.

Най-упоритите сред протестиращите обаче не се отказаха и продължиха към целта си – клубът на ГЕРБ.

Там вчерашното послание вече го нямаше, но те си носеха нови, а днес бяха и по-изобретателни. С поддръжка от колегите по протест един от младежите се покатери възможно най-високо на входната врата на Студентското общежитие и залепи с тиксо там лист А4 с надпис с големи букви „ОСТАВКА”. Ето и останалите послания от днес: „От българската нация очаква ви лустрация” и „Събирайте багажа в затвора ви е стажа!!!”.

Неочаквана подкрепа получиха от 3-4 клиенти на хотел „Централ”, които наблюдаваха протеста през прозорците от стаите си се включиха в скандиранията.

Преди да се разотидат шепата протестиращи се уговориха утре, 16 юли, от 18,00 ч. отново да са на площада пред Стария театър. Очакванията са той да е по-мащабен и да отива на областен град като Разград.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *