„С Разград в сърцето завинаги” представя хора, оставили отпечатък върху развитието на града

Нова рубрика, озаглавена „С Разград в сърцето завинаги”, представя хора, които със своите дела и пример са оставили отпечатък върху развитието на Разград и общността в града. Диригентът проф. Влади Симеонов, цигуларката Ваня Миланова и първият демократично избран кмет на Разград Венелин Узунов са първите представени с видеоинтервюта в рубриката.

Амета Лудогорско пиле

Рубриката се подготвя по идея и с подкрепата на „Лудогорско пиле“.

 

Целта на рубриката “С Разград в сърцето завинаги” е да се покаже, че паметта за тези хора, част от които вече не са в епицентъра на общественото внимание,  е жива и Разград им е признателен и благодарен за това, че са го направили по-красив и по-добър.

Разговорът с Венелин Узунов е качен в Youtube, а другите две интервюта може да се видят на сайта Е-Разград.

В интервюто Узунов разказва за много известни и неизвестни моменти от 14-годишното му управление на Разград като негов кмет. Започва с разказ за изграждането на съвременния облик на града – за т.нар. Корпусна програма и какво получава от нея Разград; как са изглеждали бул. „Априлско въстание“, улиците „Дунав“, Странджа“ и „Васил Левски“ – все ключови артерии за Разград; как е бил замислен Новият театър, защо изглежда така сега и защо на откриването му не е дошъл министърът на културата; или пък защо кино „Развитие“ не е станало дом на Историческия музей; какво са искали да има в Бизнесзона „Перистър“ представители на НАТО още през 2002 г;  защо тук е първото приватизирано у нас предприятие – „Царамил“ /“ADM“/; с цената на какво се е променяла столицата на Лудогорието без Еврофондовете; за неафишираните си срещи с президентите Желев и Плевнелиев.

Вижте интервюто с Венелин Узунов ТУК и очаквайте още интересни срещи с хора, допринесли за развитието на Разград в различни сфери на живота.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *