С пъстри детски танци бе открит четвъртият Национален фестивал на театъра в движение и уличен театър

С пъстри детски танци бе открито днес четвъртото издание на Националния фестивал на театъра в движение и уличен театър в Разград.Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Заради дъждовното време събитието се провежда в сградата на Общинския културен център, а не на площада пред него. Фестивалът се организира от Община Разград и ТТФ”Пулс” с ръководител Катя Лапатова.

В следобедните часове се проведе майсторският клас на тема „Брейкинг и културата, наречена хип-хоп“, воден от Димитър Горанов-FLING, а вечерта бе официалното откриване на събитието.

Приветствие към участниците от състави от Разград, Варна, Шумен, Исперих и други отправи главният експерт в отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности” в Община Разград Цветана Бенонова.

Изпълнения на 16 формации аплодира разградската публика. Тя ще има възможност да избере свой фаворит сред изпълнителите, на церемонията по закриване на фестивала утре, ще бъде обявена и награда на публиката, освен призовете на журито, което е в състав:  Димитър Горанов-FLING, Ива Христова и Емма Попова.

Фестивалът продължава и утре, 19 юни, в Общинския културен център. От 13,30 до 15,30 ч. продължава майсторският клас на Димитър Горанов-FLING на тема „Брейкинг и културата, наречена хип-хоп“. Следват демонстрации на съставите, а от 18,00 ч. е фестивалната програма, в която ще бъдат представени още 6 състава с пантомима, театрални, и танцови изпълнения. Награждаването и закриването на фестивала е в 20,00 ч.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *