С празник в библиотеката завърши проектът “Шарени балони”

Инспекторите „Детска педагогическа стая“ от РУ-Разград финализираха днес своя проект „Шарени балони“ – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Празничното събитие на тема „Детският приказен свят – реален и вълшебен“ бе посветено на Международния ден на детето – 1 юни и събра малчугани от всички забавачници в Разград. В Детския отдел на библиотека „Проф. Боян Пенев“ малките участници имаха възможност да споделят откъс от любима приказка или фраза на любим герой, да се запознаят с книжките и служителите-библиотекари. Специален гост на събитието бе директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Константин Костов, който поздрави децата за празника и им подари книжки с приказки. Поздрав към присъстващите поднесоха и възпитаници на Музикална школа „Илия Бърнев“ с ръководител Диян Денчев.

В рамките на месец май инспекторите Надежда Обрешкова и Тезджан Бошнакова посетиха всички предучилищни групи в детските градини на територията на община Разград. Като използваха приказния свят и неговите герои, които са близки до детското разбиране за „добро“ и „лошо“, инспекторите дискутираха темите „Опасният непознат“ , „Как да играем безопасно“ и „Когато сме сами на пътя“. С помощта на презентация на тема „Умната книга“, децата от целевата група бяха въведени в света на книгата и детската приказка. Поредицата от срещи с бъдещите първокласници завърши с детския празник, посветен на 1 юни. Идеята на проекта „Шарени балони“ бе да се работи по ранната специфична превенция на детското поведение, като се възпитава у подрастващите инстинкт за самосъхранение, взаимопомощ, уважение и толерантност към различното.

За своя празник малчуганите получиха балони и лакомства.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *