С почит към Стефан Данаилов и Аврам Аврамов започна сесията

Общинските съветници започнаха деловата си работа с почит към двама големи българи, починали преди дни – актьорът и политик Стефан Данаилов и ръководителят на първата българска експедиция до Еверест Аврам Аврамов, който е и почетен гражданин на Разград. Предложението бе на общинския съветник от БСП Елка Неделчева и не бе гласувано, нито дори обявено от председателя на Общинския съвет Стоян Димитров.

Преди това клетва положиха двама нови общински съветници – Румяна Балтова от БСП и Мирослав Цанев от Демократична България влязоха на местата на новоназначените заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров.

Още нещо извън дневния ред се случи в началото на сесията – политическата сила, която за пръв път има свои представители в Общинския съвет – представи своя програмна декларация относно намеренията и целите си в местния парламент. Сред конкретните задачи, които съветниците, подкрепяни от Областния управител Гюнай Хюсмен, си поставят за следващите 4 години, са: въвеждане на мониторинг на качеството на въздуха, безплатни детски градини, подобряване на спортната инфраструктура, предприемане на ефективни, съобразени с българското и европейско законодателство, мерки за намаляване на популацията на бездомните кучета.

В дневния ред на първата работна сесия имаше само две докладни записки: за потвърждаване на членството на Председателя на Общинския съвет в Националната асоциация на Председателите на Общински съвети и за провеждането на извънредно Общо събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване-Дунав”, което ще се проведе на 19 декември и на което се очаква да бъде приет бюджета на Асоциацията за настоящата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *