С Гран При завърши сезона на конкурсите Александра Златева

Талантливата разградска певица Александра Златева приключи сезона на конкурсите с Гран При.

На 12 и 13 октомври в Шумен се проведе XI издание на Национален конкурс за изпълнители на популярна песен “Съзвездие 2019”. Участниците бяха на 80, разпределени в 4 възрастови групи. Конкурсът се провежда в два тура, като в първия се изпълняват песни на български език, а във втория – песен по избор. Оценяването е явно, като своите оценки дава жури в състав: Доц. Етиен Леви – председател, Николай Текелиев и Ива Стелев -вокален педагог.

Александра се състезава в Трета възрастова група (13-16 години).  С максимален брой точки и от двата тура, журито й присъди най-голямата награда на конкурса Гран При. Това е много специална награда за Александра, тъй като един от първите конкурси, в които участва – още 7-годишна – е точно „Съзвездия“. Тогава претърпява разочарование, но не се отказа и продължава да участва 8 години.

През последния месец Александра Златева  спечели приз от още един престижен конкурс – XVII издание на Международен конкурс “Сребърна Янтра”, който се проведе от 27 до 29 септември 2019 г. във Велико Търново.  80 индивидуални изпълнители на възраст от 5 до 25 години и 10 пеещи семейства от 12 държави от 3 континента – Куба, Китай, Кипър, Италия, Словения, Румъния, Молдова, Ливан, Сърбия, Хърватия, Украйна и България. Международно жури, председателствано от поп и джаз легендата Камелия Тодорова, както и детско жури от ДЕС „Румина”, определиха лауреатите. Александра е носител на една от големите награди – Наградата на кмета на Община Велико Търново – патрон на конкурса.

Александра е ученичка в ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград и се обучава в Школа по естрадно пеене към Младежки дом-Търговище с вокален педагог Кремена Кряколова. Песните, с които участва и в двата конкурса, са „Ти сън ли си“ и „Ill never love again“ на Лейди Гага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *