С весели игри започна учебната година Центърът за работа с деца

Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова поздрави децата от школите в ЦПЛР Център за работа с деца и техните преподаватели с началото на новата учебна година. Заедно с Цветана Бенонова – главен експерт в отдел „Култура, младежки и религиозни дейности” и Теодора Ненкова и Айлин Маджарова – главни експерти в отдел „Образование и спорт” в Община Разград, както и със старши експерт от РУО-Разград Спаска Маринова и председателя на Синдиката на българските учители Рада Нейчева г-жа Иванова бе гост на веселия празник, който ЦРД организира за своите възпитаници. Това съобщиха от пресслужбата на местната управа.

В приветствието си заместник-кметът Полина Иванова се обърна първо към учителите с благодарност за тяхната отдаденост към децата, за които освен водачи по пътя към знанието са и приятели. На талантливите възпитаници на ЦРД г-жа Иванова пожела много успехи и придобиване на полезни знания и през тази 32-ра учебна година за Центъра. Заместник-кметът увери и учители, и ученици, че Разград се гордее с постиженията им.

Поздрав към своите колеги и към над 700-те записани в Центъра деца отправи и директорът на ЦРД Даниела Куртева.

Празникът на ЦРД се проведе в градинката до Художествата галерия „Проф. Илия Петров”. В класни стаи на открито бяха представени различните школи. С атрактивни игри преподавателите показаха на какво учат своите възпитаници и по какъв начин развиват интересите им в изкуствата.

Първи се представиха младите музиканти от Младежки духов оркестър с ръководител Милен Бенков. След тях Ангелина Рахнева чрез любопитни въпроси от играта „Minecraft” заинтригува кандидатите да се включат в школата по дигитално изкуство. Момичетата от Градски мажоретен състав и ДТШ”Капчици” с ръководители Емилия Борисова и Кристина Друмева увлякоха в танци публиката. Цветомира Петрова от Школата по изобразително изкуство пък отправи предизвикателство към малките художници – да нарисуват слънце или облак, но не с ръце, а с босо краче. Съвместно изпълнение на ученик и учител бе представянето на Школата по китара с ръководител Валентин Стоянов. Единствено школата по пиано не се представи с изпълнение, тъй като музикалният инструмент е труден за пренасяне за такова събитие, но преподавателката Шукран Шукри разказа как вдъхновява своите ученици да обичат музиката и пианото. Повечето от възпитаниците на Класа по поп пеене се включиха в забавното предизвикателство на своя вокален педагог Свилена Дечева на микрофон с форма на цвете да направят импровизация на песен-изненада. Песничка на английски и общ танц бе представянето на школата по английски език „Стъпка по стъпка” с ръководител Неджля Февзи. По-малки и по-големи танцьори от Танцова формация „Феникс” с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов също импровизираха, но това което умеят – атрактивни танци, които само във „Феникс” могат да се усъвършенстват. Празникът завърши с представяне на ДТШ”Хорце” и ТС”Булгарика” с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов. Забавните игри бяха свързани с бързо, но и правилно обличане на елементите от народната носия, както и с изпълнения на фолклорни танци на балканските народи.

За всички малки гости и участници в празника имаше и награда – по една вкусна близалка.

Още снимки вижте ТУК.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *