С Арт базар започна Седмицата на предприемачеството в ПГХТБТ”Мария Кюри”

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Евгени Драганов бяха гости на откриването на Седмицата на предприемачеството в ПГХТБТ“Мария Кюри“-Разград. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Седмицата започна с Арт базар на творби на талантливата художничка и ученичка в гимназията Шенай Мехмедова, както и на произведения на приложното изкуство, дело на нейни съученици. Събраните от базара средства ще бъдат предоставени на Шенай  Мехмедова. Тя е ученичка в 11 клас в гимназията, родом е от Брестовене, рисува от малка.

Г-н Хюсмен поздрави младата художничка за таланта и стремежа й за развитие. Призова и нейните връстници да последват примера й, като полагат усилия за развиване на способностите си в различни сфери. България има нужда от още много млади образовани и талантливи хора, талантливи в различни сфери, които да направят така, че страната да се развива по-добре – заяви г-н Хюсмен.

Областният управител Гюнай Хюсмен се включи в базара като си купи две от картините на Шенай, а заместник областният управител Евгени Драганов – коледни украси.

Гости на събитието бяха още: началникът на РУО Ангел Петков, директорът на Филиал-Разград на РУ“Ангел Кънчев“ и председател на Обществения съвет към ПГХТБТ проф. д.н. Станка Дамянова, доц. д-р Даниел Павлов от РУ“Ангел Кънчев“, директори на училища от Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *